Verdiepingsdagen

De taal van de teamrollen laat zich goed combineren met andere modellen op het gebied van coaching, persoonlijke groei en ontwikkeling.

1. ‘When Belbin meets Leary’

When Belbin meets Leary is een interactieve ééndaagse training bestemd voor collega-trainers en -coaches, die zich een krachtige ‘tool’ eigen willen maken om conflicten en knellende interactiepatronen tussen twee personen te kunnen verhelderen en oplossen.
We laten zien hoe het teamrolmodel van Belbin en het interactiemodel De Roos van Leary kunnen worden samengevoegd tot een heldere interventietechniek met een direct effect.

Het seminar wordt twee of drie keer per jaar gegeven door ervaren trainers, die elk masterclasses verzorgen op hun eigen terrein: Rob Groen (Teamrollen van Belbin), André Witbreuk en Loes Wouterson (trainingsacteren en spelen van en met modellen).

Na afloop van het seminar heb je je verdiept en getraind in het toepassen en verbinden van de beide sociaal-psychologische modellen en kun je jezelf profileren als geschoold in het helpen oplossen van schijnbaar onoplosbare interactiepatronen.

Opbouw programma:

 • 09:00 inloop
 • 09:30 kennismaking, het opfrissen van de kennis van de Belbins teamrolmodel
 • 10:30 De Roos van Leary, inleiding, oefeningen en beschouwingen
 • 12:30 lunch
 • 13:30 toelichting op de wijze waarop Belbin & Leary aaneengeschakeld worden
 • 14:00 individuele casuïstiek, voorbereiding
  deelnemers brengen cases in in het omgaan met de diverse karakterrollen
 • 14:30 individuele casuïstiek, oefeningen met trainingsacteur
 • 16:00 verzamelen leermomenten, Belbin & Leary in de eigen praktijk
 • 16:30 afsluiting en vooruitblik naar een vervolg

Kosten van deelname: € 295,00 inclusief lunch

Bij inschrijving sturen we je een artikel over de combinatie van Belbin & Leary, uit het nieuw verschenen boek De Belbin-benadering, van Rob Groen & José Houweling.

Ook ontvang je, als je dat nog niet gedaan hebt of nog eens opnieuw wilt doen, een uitnodiging voor het maken van de officiële Belbin online 360* test, Interplace, waarmee we een analyse van je teamrollen kunnen maken.

2. Belbin en de kernkwaliteiten van Daniel Ofman

Nadere informatie volgt.

3. Belbin en excellent onderhandelen

Nadere informatie volgt.

4. De PPQ Clinic

De PPQ test is een eenvoudig af te nemen - en onderhoudende - free-response projectietest die een schat aan informatie oplevert voor coachings- en trainingstrajecten. Niet alleen als ondersteuning voor een teamrol toekenning, maar ook als stand-alone test die vertelt over iemands belangrijkste waarden en normen, met wie en wat hij zich het liefste identificeert en hoe hij zelf graag gekend wil worden; kortom, hoe hij zin en betekenis geeft aan zijn bestaan.

Deze unieke test is alleen beschikbaar voor Belbin Gildeleden. Het scoren en interpreteren ervan is een psychologische kunde die zich vormt door veel oefening, geduld - en een oprechte empathie voor de geteste personen.

Om je zelf te kunnen testen, scherpen en sterken in het werken met dit instrument bieden Floris Lemmen (Het Consulaat) en Rob Groen (Belbin NL/CMB) één of twee keer per jaar een PPQ Clinic aan van één dag. De dag loopt van 09:30 tot 17:00 uur is als volgt opgebouwd: ·

*  welkom en kennismaking
*  inleiding over achtergronden, inhoud en waarde van PPQ
*  Matching Exercises – het koppelen van PPQ-profielen aan mini-biografieën en coachingsvragen
*  terugmeldingsgesprekken met de PPQ
*  Het Groot Dictee van de PPQ: het in groepen scoren van een aantal dummy’s. De groepsscores worden overgescoord en beoordeeld
*  casuïstiek, intervisie, uitwisseling, vooruitblik

Deelnemers ontvangen.
* het nieuwste geactualiseerde PPQ-Woordenboek

Kosten van deelname € 355,00 per deelnemer, inclusief lunch, koffie en thee en de cursusmaterialen. Een minimum van 12 deelnemers is vereist.

5. TEAMOPOLY

TEAMOPOLY is een seminar van anderhalve dag, inclusief overnachting, bestemd voor deelnemers die het teamrolmodel van Belbin en hun eigen teamrolscores kennen.

TEAMOPOLY is een unieke belevenis. Het spel, ontwikkeld door dr. Meredith Belbin en zijn medewerkers van de ITRU in Cambridge, is competitief en de gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, soms opwindend, soms frustrerend, maar altijd vol vermaak: een heel krachtige manier om te leren.

In de drie decennia dat we ermee werkten is TEAMOPOLY een niet aflatende bron van inzichten geweest, die als geen ander de waarde van het model van Belbin illustreert. Een permanente bron ook van leerzame, spraakmakende en onvergetelijke gebeurtenissen, voor ons én voor de deelnemers.

Voor wie: 16 tot 20 deelnemers per sessie.
TEAMOPOLY wordt alleen op speciaal verzoek georganiseerd

Programma:

1e dag Ochtend:

Inloop, kennismaking, opmaak programma
Indeling subgroepen, opstart Teamopoly

1e dag Middag:

Vervolg en eindspel Teamopoly

1e dag Avond:

Evaluatie in subgroepen

2e dag Ochtend

Evaluatie Plenair
Terugblik en Vooruitblik

Het programma loopt van 09:00 tot en met de avond op de eerste dag, en van 09:00 tot en met de lunch op de tweede dag.

Kosten van deelname:

€ 675,00 zonder overnachting (inclusief lunches en diner),
€ 775,00 met overnachting.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

loginfigureInloggen