Interview met Meredith Belbin

In het Training Journal van juli 2017 verscheen een interview met Meredith Belbin. Download het artikel (PDF).

Lees verder ➔

Komt een teamrol bij de dokter

Zo, mijn eerste herregistratie als huisarts is achter de rug. Ik mag weer vijf jaar dit prachtige diverse beroep uitvoeren en er is tijd om aandacht te besteden aan een andere grote passie: werken met het samenwerkingsmodel van Belbin.

Lees verder ➔

Belbin in kleine munt

De casus “zoveel hoofden, zoveel zinnen”. Op een dag werd ik als interim manager lid van een directieteam in een organisatie van professionals. Over de operationele gang van zaken waren we het meestal wel eens. Spanning binnen het directieteam ontstond wanneer het ging over tactiek en strategie. De één hamerde op kostenbeheersing. Andere directieleden toverden vergezichten over nieuwe producten, omzet en dito winst.

Lees verder ➔

Het onderhandelende team

Hoe elke teamrol kan bijdragen aan de onderhandelingsvaardigheid van het team

Onderhandelen is een onmisbare competentie voor succesvolle samenwerking. Waar mensen met verschillende persoonlijkheden samen doelen willen bereiken, ontstaan meningsverschillen en botsingen over de te kiezen weg. Teamrollen hebben verschillende verwachtingen ten aanzien van de samenwerking, en gaan verschillend met conflicten om. We hebben er dagelijks mee te maken.

Lees verder ➔

De eerste ontmoeting met Meredith Belbin

Elke keer als Meredith onze eerste ontmoeting aanhaalt, zo’n goede 30 jaar geleden, vertelt hij steevast hoe mijn vader en ik hem begin 1981 bezochten in zijn ITRU kantoor in Cambridge. Mijn vader en Meredith hadden meteen een klik, twee grote en vrije geesten die er verwante ideeën op nahielden over de toekomst van teamwork en zo’n feest van herkenning laat natuurlijk grote indruk na.

Lees verder ➔

Teamrollen: wereldwijd een feest van herkenning

Unesco-IHE organiseert een achtdaagse cursus in Caïro voor een delegatie van watermanagers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Eén van de onderdelen is een dag Teamrolmanagement.

Van collega-trainers heb ik enthousiaste verhalen gehoord over het gebruik van Teamrol Management in andere culturen, met name in Oost-Europa en China. Zij hebben me nieuwsgierig gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan in het Midden-Oosten.

Lees verder ➔

Wil je met Interplace beginnen?

Meld je aan om individueel of als professional met Interplace aan de slag te gaan

loginfigureInloggen