Belbin teamrolmodel

Het teamrolmodel van Belbin is een sociaal-psychologisch model dat wereldwijd wordt gebruikt bij het coachen, trainen en adviseren van individuen, teams en organisaties. Het teamrolmodel is gebaseerd op jarenlang empirisch onderzoek door Dr. Meredith Belbin, een Britse wetenschapper, en zijn medewerkers naar de interacties in succesvolle en niet-succesvolle teams.

Achtergronden

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw deed Meredith Belbin onderzoek naar succesfactoren in het functioneren van teams. Op dit moment, bijna 40 jaar na de publicatie van de bevindingen uit dat onderzoek, is teamrolmanagement een gewaardeerd instrument.

Lees meer over de achtergronden van het Belbin teamrolmodel➔

Img Profile Meredith Belbin LrgDr. Meredith Belbin

De Britse wetenschapper is bekend door zijn onderzoek naar effectiviteit van managementteams. Zijn methode, bekend als het Belbin teamrolmodel, is een beproefde en intelligente manier om de verschillende rollen van de deelnemers te leren herkennen, begrijpen en benutten.


Meer over zijn ervaringen ➔

02 BelbinNL Teamrolmodel 1Teamrollen

Teams werken beter samen en presteren beter als ze goed gebruik maken van de verschillende teamrollen van hun deelnemers. Dr. Meredith Belbin onderscheidt negen teamrollen binnen een succesvol team.

Lees de beschrijvingen van de teamrollen van Belbin ➔

Wil je met Interplace beginnen?

Meld je aan om individueel of als professional met Interplace aan de slag te gaan

loginfigureInloggen