Gratis Belbin Test

Online zien we vanuit Belbin dat er heel veel geadverteerd wordt met gratis Belbin testen. Dat is begrijpelijk, omdat de Teamrollen van Belbin zo ontzettend goed werken. Maar de meeste gratis testen zijn handmatig opgesteld, zonder enige controle of de door Meredith Belbin ontdekte patronen en algoritmes correct zijn gebruikt. De enige herkenning is dan dat deze testen dezelfde teamrolnamen gebruiken om te linken aan Belbin.

De websites of organisaties die deze "gratis Belbin testen" aanbieden, zijn geenszins gelieerd aan het merk Belbin. De Belbin test via ons is de enige die zich oprecht en juridisch "Belbin Test" mag noemen.

Op deze pagina geven we u achtergrond hierover.

Wat is een Belbin test?

Een goede Belbin test bestaat uit een zelfperceptie waarbij u zelf een vragenlijst invult EN een zogenaamde 360° feedback om uw omgeving (familie, vrienden, collega’s) via korte vragen ook een beeld over uw teamrol te geven.

Het volledige kandidaat rapport dat u na de officiële test ontvangt, helpt bij de verbetering van uw interactie met collega’s en de samenwerking in teams. Het geeft een jargon om zaken die ‘schuren’ binnen de samenwerking bespreekbaar te maken.

Een online persoonlijke vragenlijst is misschien wel gratis maar geeft u niet de waarde van een echte Belbin test omdat er bij de online tests geen enkel wetenschappelijk onderbouwd algoritme gebruikt wordt.

Lees meer over de achtergronden van de Belbin test: https://Belbin.nl/teamrolmodel/achtergrond

De echte Belbin test

Het teamrolmodel van Belbin is een sociaalpsychologisch model dat wereldwijd wordt gebruikt bij het coachen, trainen en adviseren van individuen, teams en organisaties. Het teamrolmodel is gebaseerd op jarenlang empirisch onderzoek door Dr. Meredith Belbin, een Britse wetenschapper, en zijn medewerkers naar de interacties in succesvolle en niet-succesvolle teams.

Lees meer over het teamrolmodel, https://Belbin.nl/teamrolmodel

Een Belbin test kostbaar

Een echte Belbin test is helemaal niet kostbaar. Door u aan te melden op onze testservice Interplace ontvangt u 3 punten gratis. U heeft dus slechts 3 aanvullende punten nodig om een volledige echte Belbin test uit te voeren inclusief de cruciale en waardevolle 360° feedback en een volledig rapport met uitleg over uw teamrol.

Lees meer over Interplace: https://Belbin.nl/interplace

loginfigureInloggen